• Eén label, vele voordelen

Het verhaal van Green Premium

Ons Green Premium-milieulabel biedt uitgebreide ecologische informatie voor iedereen, van huiseigenaren, gebouwbeheerders en architecten, tot onze distributeurs en OEM-partners.

• Woman using cell phone on city street, smart mobility, digital economy

De kracht van informatie

Uw gids voor Green Premium

Het Schneider Electric Green Premium-ecolabel staat voor complete, transparante en eenvoudig verkrijgbare informatie over Schneider Electric-producten, hun ecologische voetafdruk en meer.
  • Smiling industrial production contractor holding a smartphone

Controleer een product

Eén eenvoudig hulpmiddel

Zoek en download uitgebreide informatie over Green Premium-producten.
  • girl and boy out in the field playing, environmental sustainability

uitgebreide informatie

De eco-label Green Premium

U vindt alle details van onze eco-label voldoen aan de bestaande normen te vinden.

In 2008 hebben we Green Premium ontwikkeld, ons duurzaamheidsprogramma voor producten, om transparante informatie te bieden over gevaarlijke stoffen, milieueffecten en instructies voor het einde van de levensduur. De nieuwe Green Premium is een uiting van onze innerlijke overtuiging dat in al onze waardevoorstellen rekening moet worden gehouden met ambitieuze milieuoverwegingen. Het is ook waar klanten en zakenpartners steeds meer om vragen, in meerdere landen en in meerdere marktsegmenten.

RoHS-richtlijn

De Europese RoHS-richtlijn (Beperking van gevaarlijke stoffen) pleit voor afschaffing van schadelijke chemische stoffen, zoals in stroomonderbrekers en bekabelingsinstrumenten.

REACh-regelgeving

Deze EU-verordening regelt het gebruik van chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Het is noodzakelijk dat fabrikanten plannen ontwikkelen om zeer zorgwekkende stoffen te vervangen.

Milieuprofiel

Het Product Environmental Profile (PEP) biedt gedetailleerde informatie over de impact op het milieu van elk product en zijn grondstoffen.

End-of-life instructies

End-of-life instructies bieden volledige begeleiding bij verantwoorde productafvoer en productrecycling en helpen bij het verminderen van gevaren voor het milieu en het verbeteren van operationele efficiency.