Din webbläsare är inaktuell och har kända säkerhetsproblem. Det är inte heller säkert att alla funktioner på den här webbplatsen eller andra webbplatser visas. Uppgradera din webbläsare för att komma åt alla funktioner på webbplatsen. Den senaste versionen för Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge rekommenderas för optimal funktionalitet.

Vad är Building Information Modeling (BIM)?

Building Information Modeling, eller byggnadsinformationsmodellering som det kan kallas på svenska, och förkortas ofta BIM, är en arbetsmetod för att på ett effektivt sätt planera, designa och konstruera byggnader och infrastruktur. ​Med BIM så skapar man en virtuell prototyp, BIM-modell, som är grunden för att skapa en digital tvilling. I modellen samlas och organiseras all information från en byggnads livscykel. BIM-modellen skapar en 3D-modell av verkligheten som gör det möjligt att visualisera konstruktionen av byggnaden eller anläggningen, innan den är byggd. Genom att använda en BIM-modell kan man spara både tid, pengar och material under byggnationen. Detta gör det möjligt för alla intressenter att kunna både testa och granska lösningen för att få fram bästa möjliga slutresultat och på så sätt även kunna undvika kostsamma ändringar.

För att förenkla för dig som kund har Schneider Electric skapat ett objektsbibliotek med produkter som direkt kan användas när du skapar din BIM-modell.